SPECIAL

Un aditiv alimentar periculos va fi INTERZIS din 2022. De ce nu de acum?


Un aditiv alimentar periculos va fi INTERZIS din 2022. De ce nu de acum?

PUTEREA24 | 2021-10-08 16:59

Comisia Europeană a aprobat interzicerii utilizării unui aditiv alimentar începând din 2022. Dioxidul de titan are rol de colorant în mai multe produse ca guma de mestecat, produse de patiserie, suplimente alimentare, supe şi bulionuri.

„Siguranţa alimentelor noastre şi sănătatea consumatorilor noştri nu sunt negociabile. În prezent, acţionăm decisiv împreună cu statele membre, pe baza unor date ştiinţifice solide, pentru a elimina un risc legat de o substanţă chimică utilizată în alimente”, a declarat Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Conform unui aviz ştiinţific al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară, E171 nu mai poate fi considerat sigur atunci când este utilizat ca aditiv alimentar, în special din cauza faptului că nu pot fi excluse preocupările legate de genotoxicitate, notează News.ro.

Textul va intra în vigoare la începutul anului 2022, cu excepţia cazului în care Consiliul sau Parlamentul European vor adopta o obiecţie până la sfârşitul acestui an. Va începe apoi o perioadă de eliminare treptată de 6 luni, după care se va aplica o interdicţie totală de utilizare în produsele alimentare.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.