SPECIAL

Un hacker olandez a FURAT datele personale a milioane de oameni din întreaga lume. Cum proceda


Un hacker olandez a FURAT datele personale a milioane de oameni din întreaga lume. Cum proceda

E.Ş. | 2023-01-25 23:00

Un hacker olandez suspectat că a furat şi vândut datele personale a milioane de oameni din întreaga lume a fost arestat. Conform Reuters și Agerpres, el este suspectat că a furat datele personale a milioane de oameni din Thailanda, Columbia, China şi Marea Britanie, inclusiv ale aproape tuturor austriecilor.

Tânărul în vârstă de 25 de ani a fost arestat în noiembrie de autoritățile olandeze, pe baza unor informaţii primite de la poliţia austriacă. Cazul său a fost făcut public de autoritățile din Amsterdam abia acum.

Conform poliției, suspectul ar fi oferit spre vânzare date confidenţiale, inclusiv înregistrări de natură medicală cu privire la pacienţi, ale milioane de persoane. Datele erau comercializate pe un forum ilegal.

Cercetările au început în anul 2020. În cele din urmă, bărbatul din Amsterdam care se ocupa cu furturi de date a fost localizat în Amsterdam.

În urma perchezițiilor de la proprietările infractorului, poliția a confiscat echipamente care ar fi ajutat la furtul de date.

Poliția din Austria a descoperit că datele personale (nume, gen, adresă, data nașterii) a aproape 9 milioane de austrieci au fost furate de acest hacker din Olanda. Populația Austriei numără 8,956 de milioane de locuitori.

Sursa:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.