SPECIAL

Valul masiv de infecții cu Omicron ar putea duce la atingerea imunității de turmă


Valul masiv de infecții cu Omicron ar putea duce la atingerea imunității de turmă

PUTEREA24 | 2022-01-02 14:12

Valul incredibil de mare de infecții cu Omicron ar putea duce la atingerea imunității de turmă. Cazurile cu noua variantă la nivel mondial au atins un nivel record, cu o medie de puțin peste un milion de cazuri detectate zilnic între 24 și 30 decembrie. Cu toate acestea, decesele nu au crescut în aceeași măsură, ceea ce înseamnă că noua variantă este mai puțin letală.

Acest lucru ar putea duce la o imunitate de turmă, a declarat directorul general al Ministerului Sănătății din Israel, Nachman Ash. "Costul va fi un număr mare de infecții", a declarat Ash pentru Radio 103FM.

"Numărul va trebui să fie foarte mare pentru a se ajunge la imunitate de turmă. Acest lucru este posibil, dar nu vrem să o atingem prin intermediul infecțiilor, ci vrem ca acest lucru să se întâmple ca urmare a vaccinării multor oameni", a mai spus el.

Imunitatea de turmă este punctul în care o populație este protejată împotriva unui virus, fie prin vaccinare, fie prin faptul că oamenii au dezvoltat anticorpi prin contractarea bolii.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.