SPECIAL

Vrea promovarea în Golden League și apoi pleacă la iubită în Columbia!


Vrea promovarea în Golden League și apoi pleacă la iubită în Columbia!

PUTEREA24 | 2022-06-13 15:25

Naționala masculină a României continuă lupta pentru revenirea pe prima scenă a voleiului european. Tricolorii s-au calificat fără emoții în Final Four-ul Silver League după o victorie clară contra Albaniei, scor 3-0 (25-18, 25-19, 25-22). Imediat după ce va termina meciurile, liderul echipei, Adi Aciobăniței, va zbura 10.000 km pentru a petrece vacanța cu iubita lui.


Vrea promovarea în Golden League și apoi pleacă la iubită în Columbia! Voleibaliștii au fost inspirați de victoria obținută cu o seară înainte de naționalei de fotbal contra Finlandei. ”Chiar m-am uitat la meci cu colegul meu de cameră, m-am bucurat foarte mult că au câștigat. Au ratat la început un penalty. Se mai întâmplă, e presiunea mai mare, sunt mai mari contractele, e normal. Mă bucur foarte mult că România începe să câștige la orice sport” – Adrian Aciobăniței, component al naționalei de volei a României.


Vrea promovarea în Golden League și apoi pleacă la iubită în Columbia! Obiectivul la turneul final al Silver League e stabilit: românii vor să câștige competiția și să promoveze în Golden League. Performanță recompensată de Confederația Europeană de Volei (CEV) cu 50.000 de euro. ”Cu siguranță mergem acolo să câștigăm. Ne dorim foarte mult să ne calificăm în Golden League, pentru că acolo vom întâlni adversari de o valoare mai înaltă. Și dacă vrem să vedem unde suntem trebuie să jucăm cu adversari din ce în ce mai puternici. Acesta e un obiectiv al nostru, al tuturor celor implicați și pentru asta ne pregătim. Vom întâlni doi adversari foarte puternici, întâi Ungaria și apoi, probabil, Finlanda. Echipe foarte bune, cu jucători de calitate” – Sergiu Stancu, selecționer naționala de volei a României.

”Urmează o sarcină mai dificilă, pentru că vorbim de Final Four-ul competiției. Sperăm ca rezultatele din 2019, încununate cu câștigarea Silver League, să fie repetate, iar acesta va fi și obiectivul de la care plecăm în această finală. Orice joc câștigat este destul de important, nu neapărat pentru rezultatul în sine ci pentru partea motivațională a sportivilor, urmând ca în etapa a doua să abordăm calificarea la Campionatul European” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.


Vrea promovarea în Golden League și apoi pleacă la iubită în Columbia! Așteaptă cu nerăbdare vacanța

Jucător la Chaumont, în campionatul Franței, Adi Aciobăniței așteaptă cu nerăbdare vacanța. El va zbura 10.000 de kilometri, până în Columbia, unde e iubita lui, Amanda Coneo, și ea jucătoare de volei. ”Mi-am propus să merg în vacanță în Columbia pentru 7 zile, la prietena mea. A fost și ea în România, a fost la mine acasă, mi-a întâlnit părinții, acum e ocazia mea să-i întâlnesc familia și sper să fie un viitor alături de ea. Ne-am cunoscut la Cannes, când am ajuns în primul an la Cannes, și ea a jucat acolo, am ieșit la o cafea, ne-am cunoscut și de atunci până acum ne înțelegem foarte bine și avem planuri de viitor” – Adrian Aciobăniței.

Adi este singurul jucător român care activează în campionatul Franței, deținătoarea titlului olimpic. Mai mult, anul trecut a câștigat campionatul cu Cannes, iar în sezonul recent încheiat a cucerit Cupa și Supercupa Franței cu Chaumont. El spune că adversarii săi, chiar dacă unii sunt campioni olimpici, nu sunt deloc cu nasul pe sus. ”Pentru mine, Franța e cam cel mai strâns campionat din Europa. Oricine poate învinge pe oricine. E un campionat foarte competitiv și sunt mândru că pot evolua acolo. Am jucat contra câtorva campioni olimpici. Sunt foarte serioși și oameni cu bun simț. Nu i-am văzut aroganți sau superiori” – Adrian Aciobăniței.

Albania va fi adversara României și în preliminariile Campionatului European


Vrea promovarea în Golden League și apoi pleacă la iubită în Columbia! Peste mai puțin de două luni, românii se vor reîntâlni cu Albania, de data aceasta în preliminariile Campionatului European. Toată lumea este de acord că tragerea la sorți a fost bună, pentru că acum avem un ascendent asupra adversarilor. ”E un avantaj, ne pregătim pentru calificările la Europene. Avem mai multă încredere decât ei. Mereu când pierzi cu o adversară și ai un nou meci apoi cu ea te gândești că te-au bătut și ai mai multe emoții. Așa că mă bucur mult că i-am învins” – Adrian Aciobăniței.

”Ne interesa în același timp să avem un rezultat pozitiv în fața Albaniei pentru că e un adversar cu care ne vom întâlni în calificările pentru Eurovolley. E acest aspect psihologic foarte importat pentru ca ei să știe că în România la Galați se câștigă foarte greu sau deloc” – Sergiu Stancu, selecționer naționala de volei a României.

”Eu zic să e un avantaj că vom juca din nou cu Albania, pentru că abia am văzut cam care sunt modalitățile lor de a juca. Pe de o parte ar fi bine, pe de alta și ei te studiază pe tine și te cunosc. Dar eu zic să valoric am senzația că nu cred că se pune problema în abordarea jocurilor de calificare la Europene ca România să nu depășească Albania și Bosnia și Herțegovina, o altă formație pe care am întâlnit-o în campania Silver League. Singurul obstacol al nostru ar fi Elveția, dar sunt convins că echipa noastră se poate lupta cu ea” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Naționala României a încheiat Grupa B a Silver League la volei masculin pe primul loc, cu cinci victorii și o singură înfrângere. La turneul Final Four, care va avea loc în zilele de 18 și 19 iunie, la Budapesta, România va întâlni Ungaria în semifinale. În cealaltă semifinală vor juca Finlanda și Macedonia de Nord. 


Mai multe imagini:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.