SPORT

Cum a fost promovată echipa României în calificările pentru Turneul Final din Billie Jean King Cup, deși retrogradase


Cum a fost promovată echipa României în calificările pentru Turneul Final din Billie Jean King Cup, deși retrogradase

PUTEREA24 | 2021-09-23 15:45

Echipa România va juca şi anul viitor în calificările pentru Turneul Final al Billie Jean King Cup, în urma unei decizii de ultimă oră a Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF). Tricolorele retrogradaseră în Grupa I a Zonei Euro-africane, după ce au pierdut, în luna aprilie, la Cluj-Napoca, cu 1-3, întâlnirea cu Italia, contând pentru play-off-ul Billie Jean King Cup.

Federaţia Internaţională de Tenis a decis ca echipa naţională feminină a României să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup, noua denumire a Fed Cup, şi să joace în calificările pentru Turneul Final, după câteva schimbări efectuate în programul următoarei perioade.

Astfel, Ungaria, care trebuia să găzduiască turneul final Billie Jean King Cup la Budapesta, în luna noiembrie 2021, turneu care a fost amânat de două ori, a refuzat să facă acest lucru, iar Cehia a preluat organizarea acestei competiţii la Praga. În atare condiţii, Ungaria, care era calificată la turneul final ca ţară gazdă, a părăsit competiţia, locul ei fiind luat de Canada, scrie News.ro. Echipa nord-americană trebuia să joace în anul 2022 în calificările Billie Jean King Cup, iar acel loc a devenit vacant.

Pentru că era o situaţia fără precedent, în urma recomandării Comitetului Billie Jean King Cup, Consiliul ITF a stabilit că România va înlocui Canada, în calitate de echipă clasată cel mai bine în ierarhia competiţiei dintre cele care au pierdut în play-off-ul din aprilie 2021.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.