SPORT

David Popovici, medalie de AUR la Cupa României de natație


David Popovici, medalie de AUR la Cupa României de natație

E.Ş. | 2023-06-02 22:42

David Popovici (18 ani) a început cu dreptul Cupa României de natație, competiție care se desfășoară la Otopeni. Dublul campion mondial a reușit să câștige fără probleme cursa de 100 de metri fluture și a obținut medalia de aur.

La finalul probei, David Popovici s-a declarat mulțumit de prestația sa, mai ales că a obținut primul loc la o probă la care nu concurează foarte des. 

Mai mult, acesta a vorbit și despre faptul că a donat o medalie cucerită la Campionatul Mondial din Budapesta pentru a susține lupta împotriva cancerului. 

„Totdeauna îmi place să concurez, îmi place să fac și fluture mai nou și vreau să văd ce pot scoate din asta. M-am simțit bine astăzi, sunt în mijlocul antrenamentelor și cred că acesta este ultimul concurs de verificare mai mult pentru noi. Urmează un concurs foarte important la sfârșitul lui iunie, după care Mondialele și e o ultimă ocazie pentru a testa ce avem în rezervor în regim de antrenamente destul de intense.

Cei de la Med Life au venit și mi-au propus să facem un proiect împreună, prin care eu să îmi donez și să îmi topesc medalia în susținerea luptei împotriva cancerului, mai ales la copii, și am ales să fac pentru că e o bucată de metal, indiferent ce metal, prețios sau nu, ceea ce semnifică o cursă din viață mea.

În schimb, este un simbol care poate însemna mult mai mult pentru mult mai mulți și de aceea am încercat să fac, pentru că sunt în poziția în care să fiu cunoscut, în care să îmi exprim punctul de vedere și să fiu urmărit de mulți oameni, lucru pentru care vă mulțumesc, și vreau să mă folosesc de imaginea mea pentru a face cât mai mult bine. Nu există produse sau branduri pe care să le promovez, care să fie mai importante decât a face ceva bun pentru societate.

Posibil, dacă găsesc o cauză pentru care să donez și îmi doresc să fac asta, o să fiu prea atașat de ea, prima mea medalie olimpică. Să ajungem acolo mai întâi, la Paris, mai întâi să iau o medalie, poate mai multe. Niciodată nu mi-a plăcut să mă arunc, îmi place să o iau cu pași mici”, a spus David Popovici, citat de .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.