SPORT

”Veni, vidi, vici”. După 53 de ani, Italia este regina Europei. Finala cu Anglia, decisă la penalty


”Veni, vidi, vici”. După 53 de ani, Italia este regina Europei. Finala cu Anglia, decisă la penalty

E.Ş. | 2021-07-12 01:00

Pentru a doua oară în istorie, finala Campionatului European de fotbal a fost decisă la lovituri de departajare. Meciul dintre Italia și Anglia s-a încheiat 1-1 după cele 90 de minute de joc și reprizele de prelungiri și 4-3 după penalty-uri.

În prima repriză, pentru englezi a marcat Luke Shaw, în minutul 2. Este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro.

Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile).

La penalty-uri, Domenico Berardi a transformat primul, iar Harry Kane a egalat imediat pentru Anglia. Andrea Belotti a ratat a treia lovitură de departajare și Harry Maguire a încheiat a doua serie cu gol și a adus Anglia în avantaj. Italia a înscris prin Leonardo Bonucci, în timp ce Marcus Rashford a ratat și egalitatea a fost din nou stabilită.

În a patra serie, Federico Bernardeschi a transformat sigur și Gianluigi Donnarumma a apărat execuția lui Jadon Sancho. Jorginho a fost desemnat al cincilea executant al Italiei, iar golul său ar fi trimis trofeul la Roma, dar fotbalistul lui Chelsea a ratată. Eroare lui Jorginho a fost corectată imediat de Gianluigi Donnarumma, care a reușit să pareze și execuția lui Bukayo Saka și Italia a câștigat, pentru a doua oară în istorie Campionatul European.

Parcursul Italiei la Euro-2020:

Grupe: 3-0 cu Turcia, 3-0 cu Elveţia, 1-0 cu Ţara Galilor

Optimi de finală: 2-1 cu Austria, după prelungiri

Sferturi de finală: 2-1 cu Belgia

Semifinale: 5-3 în urma loviturilor de departajare cu Spania

Italia a câştigat Campionatul European în 1968, iar în 2000 şi în 2012 au jucat finala turneului continental, dar au pierdut. La Cupa Mondială, italienii au obţinut însă patru trofee: 1934, 1938, 1982 şi 2006.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.