SPORT

După Simona Halep, o altă mare sportivă din România a fost prinsă DOPATĂ


După Simona Halep, o altă mare sportivă din România a fost prinsă DOPATĂ

PUTEREA24 | 2023-01-26 14:45

Medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2022, floretista Maria Boldor (26 de ani, foto centru), a fost depistată pozitiv la proba A cu ostarină, aceeași substanță cu care a fost găsit dopat şi Lucian Bute în anul 2016, anunţă gsp.ro.

Ostarina este un steroid anabolizant interzis de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) încă din anul 2008. Maria Boldor a fost depistată pozitiv la un control din luna decembrie comandat de ANAD. Acum se află în suspendare provizorie, care și-a început efectele de pe 11 ianuarie 2023.

„Proba A a Mariei Boldor este pozitivă. Urmează să se efectueze şi proba B”, a confirmat pentru ProSport un oficial al Federaţiei Române de Scrimă.

Maria Boldor a câştigat anul trecut medalia de bronz în proba de floretă feminin la Campionatul Mondial de seniori de la Cairo, fiind desemnată cea mai bună sportivă din 2022 în ancheta Federaţiei Române de Scrimă.

”Suntem costernati, pentru ca luase medalie la campionatul mondial. Dacă ar fi confirmat la următorul campioanat mondial, se califca la JO. Ea trebuie să facă proba B şi vedem mai departe ce se întâmplă. Ea a zis că nu a luat absolut nimic”, a declarat Marius Florea pentru Orange Sport.

Conform regulamentului Agenţiei Internaţionale Antidoping, urmează acum să se preleveze şi proba B, iar dacă şi aceasta va confirma rezultatele date de proba A, sportiva va fi suspendată.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.