SPORT

Grupă infernală pentru naționala lui Mutu. Tricolorii fac parte din urna a treia valorică


Grupă infernală pentru naționala lui Mutu. Tricolorii fac parte din urna a treia valorică

PUTEREA24 | 2020-11-23 10:25

Naționala de tineret României a fost repartizată doar în urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului European de fotbal U-21 de anul viitor, astfel că tricolorii vor avea parte de adversari de temut veniți din primele două urne valorice. Tragerea la sorţi este programată pe 10 decembrie, la Nyon, la ora 13:30, ora României.

În premieră, Campionatul European U-21 va avea la start 16 formaţii, împărţite în patru grupe de câte patru echipe, cele mai bine două clasate urmând să se califice în faza sferturilor de finală, scrie Agerpres. Echipele gazdă, Ungaria şi Slovenia, au fost desemnate capi de serie şi au fost repartizate în Grupa A, respectiv Grupa B. Cu toate acestea, în cele două grupe, nu se va afla altă formaţie din urna a patra, urmând ca aici să fie desemnate prin tragere la sorţi echipe din urnele 1, 2 şi 3.

Pauză două luni

Meciurile din cele patru grupe ale competiţiei se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021.

România s-a clasat pe locul al doilea în grupa preliminară, după Danemarca. România va bifa anul viitor a treia prezenţă la EURO U21, după cele din 1998 şi 2019. Anul trecut, selecţionata noastră s-a oprit în semifinale, după 2-4 cu Germania. În grupă, tricolorii au învins Croaţia (4-1) şi Anglia (4-2) şi au remizat cu Franţa (0-0).

Urnele pentru tragerea la sorţi:

Urna 1: Spania (campioana), Germania (finalista), Franţa, Anglia

Urna 2: Italia, Danemarca, Portugalia, Olanda

Urna 3: România, Croaţia, Cehia, Rusia

Urna 4: Elveţia, Islanda, Slovenia, Ungaria

Foto: uefa.com



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.