SPORT

Naţionala de fotbal a Siriei are din nou un selecționer român


Naţionala de fotbal a Siriei are din nou un selecționer român

PUTEREA24 | 2021-11-19 10:23

Un antrenor român a fost numit în funcţia de selecţioner al naţionalei de fotbal a Siriei, reprezentativă care este angrenată în preliminariile Cupei Mondiale. Alţi trei români au pregătit naţionala Siriei: Cornel Drăguşin (1965-1966), Virgil Dridea (1992-1993) şi Mircea Rădulescu (1997-1998).

Federaţia Siriană de Fotbal a anunţat numirea lui Valeriu Tiţa (55 ani) ca director tehnic al echipei naţionale, în locul lui Nizar Mahrous, demis pe 16 noiembrie, scrie Agerpres.

Tiţa a mai pregătit naţionala Siriei anterior, câştigând Cupa Asiei în 2010 şi a condus naţionala pentru scurt timp şi la Cupa Asiei din 2011 (din Qatar), echipa fiind eliminată după faza grupelor, cu o victorie (în faţa Arabiei Saudite) şi două eşecuri (cu Japonia şi Iordania).

Cu două puncte din şase meciuri în Grupa A, Siria ocupă ultimul loc, dar teoretic mai poate prinde locul al treilea şi să prindă barajul. Locul trei este ocupat acum de Emiratele Arabe Unite, cu şase puncte, în timp ce primele locuri sunt ocupate de Iran (16 puncte) şi Coreea de Sud (14).

Valeriu Tiţa, fost jucător la Drobeta-Turnu Severin, Corvinul Hunedoara, Olympique Casablanca, Raja Casablanca şi Maghreb de Fes, a antrenat în cariera sa de mai multe ori în Siria, între care pe Al-Ittihad Alep şi Al-Shorta.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.