SPORT

Ovidiu Hațegan, subiect de DOCUMENTAR la UEFA


Ovidiu Hațegan, subiect de DOCUMENTAR la UEFA

PUTEREA24 | 2020-11-12 15:53

UEFA a anunţat lansarea pe 16 noiembrie a unui documentar cu patru episoade despre arbitrii care au oficiat în Liga Campionilor, și anume 16 cavaleri ai fluierului din 11 ţări, printre care se numără şi românul Ovidiu Haţegan, scrie Agerpres.

Documentarul intitulat ''Man in the middle'' (n.r. Omul de la mijloc) a fost produs de platforma digitală video a UEFA cu scopul de a prezenta iubitorilor de fotbal ''o imagine fără precedent a unei dintre cele mai complicate munci din lume'' şi pentru ''a arăta presiunile cu care se confruntă arbitrii''.

Vor fi prezentate imagini inedite asupra schimburilor de păreri dintre arbitri şi jucătorii de pe teren, interviuri personale în care se vorbeşte despre dificultatea de a îmbina exigenţele unui arbitraj la cel mai înalt nivel cu angajamentele familiale din afara terenului.

''Este un documentar foarte important pentru UEFA şi familia noastră de arbitri. Scoate în evidenţă rigoarea profesională, motivaţia şi dedicarea unora dintre cei mai buni arbitri din Europa, dar arată şi latura umană din spatele figurilor pe care le văd jucătorii şi suporterii pe terenul de joc. ''Introducerea sistemului VAR şi pandemia de coronavirus au ridicat noi provocări pentru comunitatea noastră de arbitri, dar suntem extrem de mândri de cum s-au adaptat şi de cum au continuat să stabilească standarde pentru arbitrii din întreaga lume '', a spus şeful arbitrilor de la UEFA, Roberto Rosetti.


Ovidiu Hațegan, subiect de DOCUMENTAR la UEFA Printre protagoniştii documentarului ''Man in the middle'' se numără italianul Daniele Orsato, care a oficiat la ultima finală a Ligii Campionilor, românul Ovidiu Haţegan, olandezul Danny Makkelie, care a arbitrat ultima finală a Europa League, englezii Michael Oliver, Anthony Taylor, italianul Gianluca Rocchi, scoţienii Willie Collum, Bobby Madden, spaniolii Carlos del Cerro Grande, Antonio Mateu Lahoz, francezul Clement Turpin, germanul Felix Zwayer, slovenul Damir Skomina, turcul Cuneyt Cakir etc.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.