SPORT

Premierul Ciucă, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Este NEVINOVATĂ!”


Premierul Ciucă, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Este NEVINOVATĂ!”

E.Ş. | 2023-05-24 19:27

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că premierul Nicolae Ciucă este de părere că Simona Halep este nevinovată, în contextul în care jucătoarea de tenis a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza „neregulilor în paşaportul său biologic”.

„Premierul Nicolae Ciucă a făcut public sprijinul pe care îl acordă Simonei Halep. Domnia sa consideră că Simona Halep este judecată astăzi într-un mod absolut incorect faţă de ceea ce a însemnat Simona Halep şi înseamnă în continuare pentru România. Din punctul domniei sale de vedere, Simona Halep este nevinovată şi este datoria noastră ca cetăţeni români să fim alături de ea. Reprezintă o etapă importantă din istoria tenisului românesc feminin. Ne-a oferit fiecăruia dintre noi bucuria succesului pe care l-a obţinut pe terenurile de tenis. Am fost alături de ea atunci când a jucat, a câştigat şi am fost mândrii atunci. Este bine, mai ales în aceste momente complicate pentru ea, să îi fim alături cu toţii”, a afirmat Dan Cărbunaru, întrebat miercuri la finalul şedinţei Executivului care este poziţia Guvernului privind situaţia Simonei Halep şi dacă poate să o ajute Guvernul.

El a adăugat că „ar fi nedrept faţă de Simona Halep ca, înaintea vreunui verdict final, să ne grăbim să judecăm ceea ce ce întâmplă în acest context”.

„Aceasta este poziţia pe care premierul şi-a asumat-o public”, a conchis purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de .

Simona Halep a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping

„Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, precizează comunicatul de presă postat de ITIA pe site-ul oficial.

Halep a anunţat, luni seară, în social-media, că Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a cerut o nouă amânare a audierii în cazul său. Ea consideră că ITIA a dat dovadă de ipocrizie, deoarece declara că este hotărâtă să aibă o comunicare într-o manieră empatică, eficientă şi „în timp util” cu ea, deşi în acelaşi timp cerea oficial amânarea audierii.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.