SPORT

Primul parc atletic din sud-estul Europei va fi realizat la Bacău


Primul parc atletic din sud-estul Europei va fi realizat la Bacău

P24 | 2022-09-09 09:12

Arhitectul danez Flemming Overgaard, care sprijină autorităţile din judeţul Bacău în realizarea primului parc atletic din România şi din regiunea de sud-est a Europei, a propus trei variante de implementare a proiectului, informează Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Valentin Ivancea, a declarat că propunerile se axează pe susţinerea şi dezvoltarea a 5 elemente vitale ce definesc sănătatea şi starea de bine a condiţiei umane: forţa, viteza, mobilitatea, rezistenţa şi coordonarea.

"Concret, au fost prezentate spre dezbatere cele trei noi concepte ce îmbină activităţile sportive cu cele recreative. 'Pădurea activatoare' se evidenţiază ca fiind un proiect verde, unde pistele şi locaţiile sportive sunt amplasate printre copaci, generând o stare de confort, încredere şi armonie. 'Poiana sportivă' - un spaţiu generos, deschis, cu pajişti şi vegetaţie specifică zonei de câmpie, unde amenajările sportive şi recreative sunt judicios distribuite în jurul terenului de fotbal amplasat în centrul locaţiei propuse", a precizat preşedintele CJ Bacău, în urma celei de-a doua dezbateri pe marginea proiectului.

A treia variantă propusă se intitulează "Parcul sportiv urban" şi este un proiect futurist ce îmbracă forma unei microzone urbane, care include mai multe activităţi sportive şi recreative, concept ce a fost materializat la Odense de arhitectul Flemming Overgaard.

"Fiind vorba de o dezbatere publică în adevăratul sens al cuvântului, menită să genereze cea mai bună opţiune pentru comunitatea băcăuană, participanţii au format 5 grupuri de lucru independente. Astfel, în urma analizării responsabile, au formulat propuneri pe marginea celor 3 viziuni prezentate, dar şi metode de adaptabilitate la condiţiile şi particularităţile specifice zonei, aspecte de care proiectantul va ţine cont în elaborarea formei finale ce va fi prezentată tot în mod public", a adăugat Valentin Ivancea.

Investiţia în parcul atletic din Bacău va fi asigurată în procent de 95% de CJ, iar Primăria municipiului reşedinţă va pune la dispoziţie terenul.

Viitorul parc atletic nu se va adresa doar sportivilor, ci şi publicului larg care doreşte să facă mişcare.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.