SPORT

S-a spart ghinionul! Naționala de fotbal a reușit să ÎNVINGĂ Belarus


S-a spart ghinionul! Naționala de fotbal a reușit să ÎNVINGĂ Belarus

E.Ş. | 2020-11-11 21:25

Selecționata națională de fotbal a României a învins naționala Belarusului, scor 5-3, miercuri, într-o partidă amicală disputată pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Cu un prim 11 aparent neobișnuit, „tricolorii” antrenați de Mirel Rădoi au curmat, astfel, seria de trei înfrângeri consecutive, care au condus la ratarea prezenței la EURO de anul viitor și au scufundat echipa în clasamentul grupei de Liga Națiunilor.

„Tricolorii” au început excelent partida și, pentru o bună bucată de vreme, jocul a curs într-o singură direcție, iar în minutul 11 avea să vină și primul gol, marcat de Mitrea. România a continuat să domine și a majorat diferența la scurtă vreme, în minutul 20, când Răzvan Marin a punctat dintr-o lovitură de la 11 metri. Mai departe, prima repriză a decurs cam în același registru, iar la pauză tabela arăta un categoric 4-0 pentru băieții antrenați de Mirel Rădoi, după golurile lui Nedelcearu (minutul 31) și George Pușcaș (minutul 44).

Tot România a marcat prima și la revenirea de la cabine – fundașul Ionuț Nedelcearu a reușit dubla, cu un gol înscris în minutul 55. „Tricolorii” n-au mai reușit să marcheze, dar a făcut-o Belarusul, în minutul 63 prin Kendysh. Adversarii noștri au redus din diferență spre final (prin Bakhar, minutul 80, respectiv Klimovich, minutul 90+2), dar au ratat un penalty în minutul 83, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 5-3. Una peste alta, România a arătat ceva slăbiciuni în faza defensivă spre sfârșitul jocului, dar acestea ar putea fi explicate, pe de o parte, prin lipsa de concentrare și prin garnitura neobișnuită de pe teren.

Această victorie ar putea fi o gură de oxigen pentru naționala României, ale cărei prestații dezastruoase din urmă cu o lună au lăsat-o pe dinafara turneului final de anul viitor, care va cuprinde meciuri și la București. Amintim că la înfrângerea cu Islanda din 8 octombrie, din semifinala barajului pentru calificarea la EURO, aveau să se adauge și eșecurile din Liga Națiunilor cu Norvegia, un 4-0 fără drept de apel în 11 octombrie, și cu Austria, la scor minim în 14 octombrie.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.