SPORT

Stare de Urgență în Japonia cu doar trei luni înainte de startul Olimpiadei de la Tokyo


Stare de Urgență în Japonia cu doar trei luni înainte de startul Olimpiadei de la Tokyo

PUTEREA24 | 2021-04-23 14:03

Stare de Urgenţă până pe 11 mai la Tokyo şi în zonele Osaka, Kyoto şi Hyogo, cu doar trei luni înaintea startului Jocurilor Olimpice, pentru a stopa creşterea numărului de cazurilor de infectare cu Covid-19, scrie Agerpres. Olimpiada de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, urmează să se desfăşoare în perioada 23 iulie - 8 august.

Starea de urgenţă vizează aproximativ un sfert din populaţia japoneză de 126 milioane de locuitori şi aproximativ o treime din economia țării.

"Trebuie să luăm măsuri puternice într-o manieră concentrată, în timp ce mulţi oameni vor fi liberi în timpul Săptămânii de Aur, pentru a ţine virusul sub control", a spus premierul nipon Yoshihide Suga în cursul unei sesiuni parlamentare, înainte de a finaliza decizia, la întâlnirea cu grupul de lucru pentru combaterea Covid-19.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a afirmat săptămâna aceasta că decizia guvernului nipon de a declara o nouă stare de urgenţă nu are legătură cu Jocurile Olimpice de la Tokyo.

''Am fost informaţi că ar putea exista o altă stare de urgenţă declarată la Tokyo. Înţelegem că este vorba de o acţiune preventivă în timpul Săptămânii de Aur, prin care guvernul ţinteşte să prevină creşterea curbei de infectări. Această măsură va fi în linie cu abordarea sârguincioasă pe care am văzut-o la autorităţile japoneze, dar nu este legată de Jocurile Olimpice'', a declarat preşedintele CIO, miercuri, după reuniunea Comitetului Executiv al forului olimpic.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.