SPORT

“STEJARII” merg la Cupa Mondială, după ce Spania a fost descalificată!


“STEJARII” merg la Cupa Mondială, după ce Spania a fost descalificată!

PUTEREA24 | 2022-04-28 18:36

Naționala de rugby a României merge la Cupa Mondială de din 2023, după ce Spania a fost descalificată pentru folosirea unui jucător care nu avea dreptul de a evolua în naţionala iberică, informează lequipe.fr.

Este a doua oară la rând când Spania este descalificată, după ediţia din 2019. Atunci şi naţionala noastră a pierdut la “masa verde” calificarea la Cupa Mondială, tot pentru folosirea unui jucător fără drept de joc.

De data aceasta este vorba despre o problemă de eligibilitate a unui jucător de origine sud-africană, Gavin Van den Berg, ridicată de Federaţia Română de Rugby. Chiar federaţia spaniolă a anunţat vestea, într-un comunicat de presă, emis joi, iar World Rugby a confirmat ulterior informaţia: "În urma audierii care a avut loc joi, 28 aprilie, în faţa comisiei judiciare independente desemnate de World Rugby (...), cel mai înalt organism al rugbiului mondial a decis să penalizeze Spania cu 25.000 de lire sterline şi să deducă cinci puncte pentru fiecare dintre cele două meciuri în care a fost aliniat acest jucător. Acest lucru înseamnă descalificarea de la Cupa Mondială din 2023 din Franţa, competiţie pentru care XV-le Leilor se calificase direct prin clasarea pe locul doi în Campionatul European de Rugby 2021-2022".



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.