SPORT

Viitorul și Farul Constanța au fuzionat! Gică Hagi este antrenorul noii echipe


Viitorul și Farul Constanța au fuzionat! Gică Hagi este antrenorul noii echipe

PUTEREA24 | 2021-06-21 13:22

Viitorul și Farul au încheiat procesul de fuziune dintre cele două echipe. Noul club de fotbal format va păstra numele Farul Constanța, în vreme ce antrenorul va fi Gică Hagi.

Acționarii noului club vor fi Gică Hagi și Ciprian Marica, în vreme ce președinte va fi Gică Popescu, păstrându-și astfel funcția pe care o avea la Viitorul Constanța. 

„Pentru mine este un moment emoționant. Cred că această fuziune, între cele mai importate branduri din sportul dobrogean, este cea mai importantă mișcare din sportul de aici. Pentru mine, ca președintele Farului, are o dublă însemnătate: fuziunea celor mai importate branduri dobrogene și întoarcerea lui Hagi pe bancă.

Această ideea a început acum un an de zile când mă gândeam cu Hagi ce putea face pentru a unifica mișcarea fotbalistică dobrogeană. Cele două galerii se vor uni. Va exista un singur nume, un singur brand: Farul. Toate echipele de la juniori se vor numi Farul. Academia Gheorghe Hagi se va ocupa de copiii între 8 și 13 ani. Toți juniorii vor fi în pepiniera Farului.

Nu a fost simplu să-l conving pe Gică să revină pe bancă, dar această fuziune l-a convins. Va fi o nouă etapă de performanță. Cele două echipe de management, de la Farul și Viitorul, s-au unit într-o singură pe echipă. Îi dorim și pe cei care au fost în trecut la Farul. Suntem într-o perioadă de evaluare,” a declarat Gică Popescu.

"Mulţumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, de a rămâne o singură echipă, un singur brand, o singură iubire. Am crescut la Farul, aceasta este echipa care m-a format şi acest brand trebuie să-l ducem înainte. Următorul meu gând este de a fi responsabil. Până acum era mai simplu, dar de acum înainte reprezentăm un oraş, un judeţ, Dobrogea toată... şi fiecare om, fiecare suporter de aici trebuie să se simtă mândru de această echipă. Suntem obligaţi să practicăm un fotbal foarte bun. O să încercăm să devenim cei mai buni. Trebuie să fim conştienţi că trebuie să facem o echipă mare care să joace un fotbal foarte bun, adică mai întâi să atace şi după aceea să se apere. Mie îmi place să câştig. Sunt sigur că nu va fi simplu, dar împreună putem deveni cei mai buni. Mă oblig să ridic standardul de performanţă la nivelul cel mai mare. Ştiu că împreună putem să o facem. Singur nu ai cum. Cred în grup şi în spiritul de echipă. De aceea cred că împreună putem fi cei mai buni. Revenirea la antrenorat e simplă, pentru că îmi era dor. Am suferit destul. De abia aştept să antrenez", a mai afirmat Hagi.

"Noi de acum trebuie să ne organizăm foarte bine, mă refer la departamente. Performanţele administrative şi tehnice trebuie să le ridicăm la un nivel foarte mare. Fiecare trebuie să îşi facă meseria pe departamentul pe care-l conduce. Trebuie să producem un buget foarte bun, acesta trebuie să fie de un nivel bun care să reprezinte Constanţa şi Dobrogea. De mâine vom lucra la un buget care să fie unul consistent şi bun, care să ne dea posibilitatea să aducem nişte jucători foarte buni şi să facem o echipă care să performeze. Autorităţile pot să ne ajute, pot crea facilităţi, pot construi un stadion. Pentru că oraşul Constanţa are nevoie de un stadion nou. Şi nu doar Constanţa, ci toate judeţele trebuie să aibă stadioane. Farul Constanţa are o istorie de 100 şi ceva de ani, atât palmaresul Farului, cât şi al clubului Viitorul rămân în picioare. Fiecare a făcut performanţe, dar împreună suntem mai puternici", a încheiat Gică Hagi.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.