SPORT

Xavi, noul antrenor al Barcelonei


Xavi, noul antrenor al Barcelonei

P24 | 2021-11-06 09:52

Fostul internaţional spaniol Xavi Hernandez (41 ani) a fost numit oficial în funcţia de antrenor al echipei FC Barcelona, a anunţat gruparea catalană.

''A sosit clipa să te întorci acasă. Bine ai revenit, Xavi!", a scris FC Barcelona pe reţelele de socializare.

El a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate, după ce tot vineri şi-a reziliat contractul cu Al-Sadd (Qatar) cu care avea o înţelegere până în 2023, informează Agerpres.

Xavi revine la clubul la care şi-a început activitatea la 11 ani şi de unde a plecat la 35 de ani. El a jucat 787 de meciuri şi a marcat 88 de goluri pentru FC Barcelona. Ca jucător, Xavi a câştigat cu FC Barcelona de patru ori Liga Campionilor, de opt ori campionatul Spaniei şi de trei ori Cupa Spaniei.

Xavi, fostul căpitan al Barcelonei, şi-a stabilit deja staff-ul cu care va lucra la revenirea sa pe Camp Nou, compus din şapte membri, printre aceştia numărându-se fratele său Oscar Hernandez şi Sergio Alegre, care vor îndeplini rolul de antrenori secunzi, conform „El Mundo Deportivo”.

Xavi l-a înlocuit pe banca celor de la FC Barcelona pe olandezul Ronald Koeman, demis după meciul cu Rayo Vallecano de la finele lunii trecute.

În prezent, FC Barcelona este pe locul 9 în La Liga, cu 16 puncte, la 8 puncte de podium.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.