TENIS

S-au aflat FINALISTELE turneului de Mare Şlem de la Roland Garros


S-au aflat FINALISTELE turneului de Mare Şlem de la Roland Garros

E.Ş. | 2022-06-02 20:26

Jucătoarea americană de tenis Coco Gauff, 18 ani, locul 23 mondial, s-a calificat joi în finala turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, trecând în semifinale de italianca Martina Trevisan (59 WTA) în două seturi, 6-3, 6-1, după o oră şi 28 de minute, transmite AFP. Adversara lui Gauff în finală va fi liderul mondial, poloneza Iga Swiatek.

Coco Gauff a devenit cea mai tânără finalistă pe zgura pariziană de la Kim Clijsters în 2001 şi cea mai tânără finalistă a turneu de Mare Şlem de la Maria Şarapova la Wimbledon în 2004.

Coco Gauff, cap de serie numărul 18 la Roland Garros, a atins în premieră semifinalele unei competiţii de Mare Şlem, după ce a ajuns în sferturi anul trecut la Paris.

Adversara lui Gauff în finală va fi liderul mondial, poloneza Iga Swiatek, care a tranşat rapid prima semifinală, în faţa rusoaicei Daria Kasatkina (20 WTA), cu 6-2, 6-1, la capătul a ceva mai mult de o oră de joc, conform .

Iga Swiatek, care a împlinit marţi 21 de ani, este principala favorită a turneului parizian, pe care l-a câştigat în 2020. Poloneza şi-a trecut în cont a 34-a victorie consecutivă şi se alătură jucătoarelor care au rămas cel mai mult neînvinse în secolul 21, surorile Williams (Venus 35, Serena 34). 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.