TIMP LIBER

Cum va fi sărbătorit DRAGOBETELE la Muzeul Naţional al Satului


Cum va fi sărbătorit DRAGOBETELE la Muzeul Naţional al Satului

PUTEREA24 | 2021-02-11 15:05

Dragobetele va fi sărbătorit prin mai multe evenimente la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, pe 20 şi 21 februarie.

„Entitate mitologică asemănătoare lui Cupidon, Dragobete se consideră a face parte din multitudinea de zeităţi păgâne care populau spaţiul balcanic şi danubiano-pontic, unde era şi protector al animalelor, dar şi al iubirii celor care se întâlnesc şi se logodesc, aşa cum şi păsările «se logodesc» în această zi. În ziua de Dragobete, în satele româneşti se practicau multe credinţe legate nu numai de dragoste şi fertilitate, dar şi de vindecare şi renaştere prin puterea naturii şi a plantelor. Astfel, se spunea că cine participa la această sărbătoare avea să fie ferit de bolile anului, şi mai ales de febră, şi că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat”, a explicat conf. univ. dr. Paula Popoiu, manager Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, citatăd e News.ro.

La evenimente vor lua parte artişti şi meşteri populari, care vor prezenta în cadrul unui târg tradiţiile legate de începutul primăverii. Ziua de sâmbătă, 20 februarie, va fi dedicată copiilor, care pot participa la o serie de ateliere de creaţie. Duminică, 21 februarie, vor susţine reprezentaţii Gelu Voicu şi Taraful Lăutarii din Teleorman, Polina Gheorghe, Maria Băndoiu, Narcisa Băleanu, Iulia Mihai, Nicu Mâţă si actorul Nae Alexandru. Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.