TIMP LIBER

Se cauză sute de FIGURANȚI pentru un film despre REVOLUȚIA din 1989 care va fi regizat de Tudor Giurgiu


Se cauză sute de FIGURANȚI pentru un film despre REVOLUȚIA din 1989 care va fi regizat de Tudor Giurgiu

PUTEREA24 | 2022-01-31 16:40

Pelicula "Sibiu 89" va fi lungmetraj inspirat din evenimentele reale ale Revoluţiei din 1989. Filmările vor începe peste o săptămână la Brăila, iar pentru asta se caută peste 300 de persoane dornice să participe ca figuranţi.

"Regizorul filmului 'Sibiu 89', Tudor Giurgiu, îşi propune să readucă în atenţia publicului acest episod important din istoria recentă şi să facă puţină lumină în evenimentele petrecute în realitate în oraşul Sibiu. Filmările vor reproduce scene ale protestelor de stradă, dar şi scene de luptă, care vor ilustra degringolada şi confuzia instalată în acele zile pe străzi. Au fost alese ca locuri de filmare vecinătatea Liceului Mihail Sebastian, strada Sergent Tătaru, strada Vadul Schelei, precum şi zona Parcul Monument - Liceul cu program sportiv", se arată într-un comunicat.

Filmările sunt programate în perioada 8 - 25 februarie 2022 şi vizează în special reproducerea unui episod petrecut în Sibiu în timpul Revoluţiei din 1989, respectiv sechestrarea într-un bazin acoperit aflat în incinta unei unităţi MApN a peste 300 de oameni bănuiţi a fi "terorişti". Pentru această scenă a fost ales fostul bazin olimpic de înot din Brăila.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.