TIMP LIBER

ULTIMĂ ORĂ. Festivalul NEVERSEA va fi reprogramat


ULTIMĂ ORĂ. Festivalul NEVERSEA va fi reprogramat

PUTEREA24 | 2021-05-19 15:20

Festivalul Neversea, care urma să se desfășoare în luna iulie pe o plajă din Constanţa, va fi reprogramat tot în acest an, deoarece normele sanitare în vigoare ar fi permis un număr redus de participanţi. Important de știut este că este că biletele şi abonamentele cumpărate în 2020 şi transformate în Anytime, dar şi cele achiziţionate în acest an, rămân valabile pentru ediţia actualizată Neversea 2021.

“Cel mai iubit festival de la malul Mării Negre, Neversea, se va organiza în acest an, la o nouă dată. Vineri, 14 mai, autorităţile au prezentat normele de desfăşurare a evenimentelor până inclusiv în luna august, norme care, în forma actuală, fac imposibilă organizarea festivalului Neversea în luna iulie. Cea de-a patra ediţie Neversea urma să se desfăşoare în perioada 8-11 iulie dar, la mai puţin de două luni distanţă, setul de norme publicat nu oferă nici un fel de predictibilitate şi claritate privind reluarea activităţilor culturale. În aceste condiţii, organizatorii festivalului se văd nevoiţi să reprogrameze ediţia din iulie pentru o nouă dată, în 2021”, se arată în comunicat. 

Găsirea unei noi date, reconfirmarea artiştilor, recalibrarea resurselor umane şi a celor logistice sunt eforturile pe care organizatorii sunt dispuşi să le facă, în speranţa că autorităţile vor regândi normele propuse, în cel mai scurt timp.

Reprezentanţii festivalului Neversea au mai anunţat că există soluţii de a organiza evenimentul în siguranţă, accesul fiind permis doar celor vaccinaţi, testaţi sau cu anticorpi. “În schimb, normele publicate de autorităţi spun că în luna iulie evenimentele se pot desfăşura cu un număr limitat de 2500 de persoane, cu distanţare de 2 mp între participanţi. Din acest motiv, organizatorii Neversea spun că nu îşi doresc o variantă de compromis a festivalului, dar au nevoie de garanţia autorităţilor că normele vor fi schimbate după cum au promis, măcar începând cu 1 august”, au mai anunţat organizatorii evenimentului muzical. 

Directorul de comunicare al Neversea, Edy Chereji, a afirmat că actualele norme sanitare fac imposibilă desfăşurarea activităţii. 

“După pauza de anul trecut, acum ne dorim mai mult ca oricând să ne reîntâlnim în festival! Din acest motiv am luat şi decizia de a-l reprograma la o nouă dată în 2021, până la care sperăm că vom avea norme care să ne permită să ne desfăşurăm activitatea. Cele de acum ne fac imposibilă munca şi desfăşurarea activităţii! Este cea mai bună decizie pe care o puteam lua astfel încât să îi acordăm festivalului o şansă reală în 2021. Îi asigurăm pe toţi cei care aşteaptă festivalul că vom face tot ceea ce depinde de noi, vom căuta cele mai bune soluţii. În acelaşi timp, solicităm încă o dată autorităţilor să vină în sprijinul industriei culturale prin stabilirea şi comunicarea cât mai clară şi mai rapidă a unor norme care să ajute cu adevărat la reluarea activităţii culturale în România”, a afirmat Edy Chereji. Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.